Chiller
Total 163 record(s). Page 1/11
In this page you can find for sale used, new machines with prices. From the left menu, you can filter product category, city, status of machines. You can sort the machines found as a result of your search by using the sorting menu. You can remove the search filters you have created by pressing the cross next to them.
Chiller Nedir? Nasıl Çalışır, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
İngilizce bir ifade olan chiller, Türkçede soğutma sistemleri olarak ifade edilir. Ayrıca, Chiller soğutma, chiller su soğutma şeklinde isimlendirmeleri de görmekteyiz. Aslında chiller bir ısı transfer sistemidir. Çalışma prensibi; bir kaynaktan temin edilen ısıyı hedef kaynağa transfer eden enjeksiyon yapısına sahip soğutma sistemi olarak ifade edilebilir. Chiller soğutma sistemlerinin yapısı, kompresör, kondanser, evaporatör, pompa, kontrol cihazı, güvenlik elamanları, elektrik panosu ve genleşme vanasından oluşur. Chiller sistemi, komproserde sıkıştırılan ve ısınan gazın kondansere ulaştırılıp soğutulması prensibi ile çalışır. Kondanserden genleşme vanasına ulaşan gazın basıncı ve buna bağlı olarak sıcaklığı eksi derecelere düşer ve sıvılaşır. Isısı düşürülerek sıvılaşan bu gaz soğutulmak istenen sıvının üzerinden geçirilerek sıvı üzerindeki ısıyı üzerine alır ve üzerindeki soğukluğu sıvıya bırakır, böylece soğutma işlemi gerçekleşmiş olur.
Chiller soğutma sistemlerinde ısı havaya atılıyorsa hava kaynaklı soğutma sistemi, ısı suya atılıyorsa su kaynaklı soğutma sistemi olarak adlandırılmaktadır. Su soğutmalı çiller sistemleri, iç mekânlarda kullanma özelliğine sahip olduğu için soğutma alanına en yakın bölgeye montaj yapıldığında ideal bir soğutma sağlamaktadırlar. Chiller sistemlerinde, ses (izolasyon) yalıtımının iyi yapılması daha konforlu bir kullanım sağlamaktadır.
Chiller soğutma sistemleri; endüstriyel üretim tesisleri başta olmak üzere, gıda ve ilaç sanayi, plastik üretim tesisleri, hastanelerde, alış-veriş merkezlerinde, kozmetik imalat tesisleri, soğuk hava depoları, deniz üstü araçlarda, demiryolu araçlarında, plastik enjeksiyon cihazların soğutulmasında, AVM gibi yüksek soğutma kapasitesine ihtiyaç duyulan yapılarda, lazer ile işlem yapan sistemler, askılı ve sabit punta kaynak makinelerinde, dikiş kaynak makinelerinin çene ve trafolarında, hidrolik preslerde, tel erezyon makinelerinde, ayakkabı taban makinelerinde, asit kaplama tesislerinde, CNC makinelerinde, Laboratuvar ve test cihazlarında, kara araçlarında, oteller, kapalı devre sanayi tesislerinde (fabrika vb.), matbaa sanayi, pastörize sanayi, tekstil ve iplik sanayi, ilaç sanayi, ayakkabı taban sanayi, metal enjeksiyon makineleri, şoklama sistemleri, terlik sanayisi, kaplama banyoları, akstürler, boru, kablo vb. sistemler, gıda sanayi, soğuk hava depoculuğu, iklimlendirme sistemleri, görüntüleme cihazları, kaynak hatları, ekstruderlar, perdah makinaları, silindir merdaneler, kompakt dizayn ve hastanelerde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Chiller Çeşitleri, Tipleri ve Modelleri Nelerdir?
Piyasada farklı tip ve modellerde bulunmaktadır. Bunlardan; paket tip, trane, aksiyal fanlı su soğutma kulesi, soğutma kulesi, hava soğutmalı, mini, absorption (absorbsiyonlu), tek hermetik scroll hava soğutmalı, mini, serial ve kapalı sistem kule tipi , trane soğutma grubu, manuel, screw vidalı soğutma kompresörü, klima, dip, diy aquarium, mri system, roll in blast , immersion wort, su soğutucu, mekanik, ev tipi, fiber laser, lazer soğutucu, modular, araba tipi blast, karışım kollektörlü, buz pisti(buz yapan), ve çiller soğutma grubu, belli başlı olanlardır.
Chillerler soğutma kapasitelerine göre de sınıflandırılabilir. Piyasada; 15000 KCAL, 117200 KCAL, 21850 KCAL, 22360 KCAL, 28000 KCAL, 29000 KCAL, 3500 KCAL, 70000 KCAL, 86000 KCAL, 175000 KCAL, 180000 KCAL, 280000 KCAL, 30000 KCAL, 325000 KCAL, 345000 KCAL, 40000 KCAL, 450000 KCAL, 475000 KCAL, 500000 KCAL, 522000 KCAL, 53000 KCAL, 54000 KCAL, 65000 KCAL, 80000 KCAL, 120000 KCAL, 500000 KCAL, 650000 KCAL, 780000 KCAL, 850000 KCAL, 900000 KCAL, 1000000 KCAL soğutma kapasitesine sahip çok farklı kapasitelerde chillerler bulunmaktadır.
Bunun yanında chiller soğutma sistemlerini soğutma elektrik güçlerine göre de sınıflandırabiliriz; bunlara örnek olarak;20 KW, 25 KW, 26 KW, 33 KW, 40 KW, 81 KW, 100 KW, 200 KW, 208 KW, 300 KW, 325 KW, 400 KW, 520 KW, 522 KW, 584 KW, 615 KW, 625 KW, 850 KW, 900 KW güce sahip chillerleri sıralayabiliriz.
Chiller soğutma sistemleri ısının atıldığı yere göre; su soğutmalı (açık tip kule – kapalı tip kule) chiller, Hava soğutmalı chiller olarak 2’ye ayrılır. Ayrıca, heat pump, 4 borulu, free cooling soğutma sistemleri de uygulama da kullanılmaktadır.
Chiller Firma ve Markaları Nelerdir?
Chiller soğutma sistemleri üretimini ve satışını yapan çok sayıda firma bulunmaktadır. Bu firmalara örnek olarak; Planer Soğutma, İft Makine, ikaros Makine, Mayso, Rosen, Favori Grup, As Soğutma,Eraco İklimlendirme, Hasmak Makine, Konya Soğutma, Termoker Soğutma, Öztek Soğutma, Aref Soğutma, Chiller Soğutma Sistemleri, Tanınmış Makine, Mayhesa İklimlendirme, Vega Chillers, Sonkar Isıtma, Vatbuz, Mechtekno, Mcqay, Frenox blast, Frigel microgel, Simag, Clivet, Climax, York, Uzman Soğutma, Merkez Soğutma, Tanınmış Makine, Gazi Soğutma, Ekin Endüstriyel, Isı-Tan firmalarını sayabiliriz.
SIFIR ve 2.EL Chiller Fiyatları
Chiler soğutma sistemlerinin temin edilmesinde ihtiyaç duyulan alanın belirlenmesi önem arz etmektedir. Sıfır, yeni, 2. El, kullanılmış, az kullanılmış veya sahibinden satılık ve kiralık bir chiller soğutma sistemi temin edeceğimiz zaman chiller soğutma sisteminin hava soğutmalı sistem mi, yoksa su soğutmalı sistem mi olup olmadığı değerlendirilir. sıfır ya da 2. El hava soğutmalı chiller fiyatları ve su soğutmalı chiller fiyatları farklılık göstermektedir. Özellikle geniş mekânlarda bir soğutma işlemi gerçekleştirecek isek sıfır ya da 2. El chiller soğutma sisteminin gücü muhakkak göz önünde bulundurulmalıdır ki soğutma ihtiyacımız tam karşılanmış olsun. 2. El chiller soğutma sistemleri sıfır chiller soğutma sistemlerine oranla daha hesaplı olmaktadır. Sıfır, yeni, 2.el, kullanılmış ya da az kullanılmış, sahibinden satılık veya kiralık bir soğutma sistemi satın alacağımız zaman işletme maliyetlerini, yedek parça ve servis imkânlarını ve montaj giderlerini göz önünde bulundurmalıyız. Ayrıca chiller bakım servis giderleri de dikkate alınmalıdır.