Şerit Testere
Toplam 151 kayıt. Sayfa 1/11Şerit Testere Fiyatları
Türü | İlan Başlığı | Fiyat |
---|---|---|
Şerit Testere | Şanlı Marka Kollu Matkap 2.El | 20.000 TL |
Şerit Testere | İndüksiyon Kaynak Makinası | 2.850 $ |
Şerit Testere | Testere Sıfır 180 Lik Satılık | 35.500 TL |
Şerit Testere | Burselkur 70Lik Dik Gövde Bıçkı Hızar Şerit Testere | 120.000 TL |
Şerit Testere | İlke Makina'dan Dispa S-Yd 350 Yarı Otomatik Daire Testere | 82.500 TL |
Şerit Testere | 80 Lik Şerit Testere Bakımlı | 132.000 TL |
Şerit Testere | 60'Lık Günel Şerit Testere | 64.000 TL |
makinecim.com sıfır ve 2. el şerit testere makinalarının ve ekipmanlarının yer aldığı bir makina alış satış platformudur. Bu sayfada sergilenen ilanlar makina satıcıları veya sahibinden kullanıcılar tarafından siteye eklenmiştir. Bu sayfada yeni ve ikinci el şerit testere fiyatları yer almaktadır. Soldaki menüden İlan kategorisi, şehir, ikinci el, sıfır veya detaylı arama filtrelemeleri kullanarak sonuçları daraltabilirsiniz.
Sıralama menüsünü kullanarak aramanız sonucu bulunan şerit testere ilanlarını fiyata göre, güncelliğe göre, ilan sahibi bilgilerine göre sıralama yaptırabilirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz arama filtrelerini yanındaki çarpı işaretine basarak kaldırabilirsiniz.
Makina satıcıları ve sahibinden şerit testere ilanlarına bu sayfadan erişebilirsiniz.
Şerit Testere Nedir?
Şerit testerenin geçmişten günümüze serüveni incelendiğinde şerit testere fikri 1800’lü yılların başlarında bir İngiliz tarafından ortaya konulmuş ve patenti alınmıştır. Şerit testerenin bu modeli bıçakların dayanıklılığı açısından pratik ve kullanışlı değildi. Daha sonra bir Fransız tarafından çelik alaşımlar ve metal işleme tekniklerinin kullanılmasıyla bilinen ilk modern şerit testere bıçaklarını meydana gelmiştir. Şerit testereler teknolojik gelişmelerle beraber ahşap işleme endüstrilerine metal işleme endüstrileri de dahil olunca kullanım alanları genişlemiş daha kullanışlı hale gelmiştir.
Şerit testerelerin özellikle sanayi devriminden sonra manuel olarak çalışan modelleri modası geçmiş duruma gelmiş olmakta, genellikle günümüz teknolojik koşullara uygun elektrikli şerit testereler tercih edilmektedir.
Şerit Testere Makinası Nedir?
Şerit testere makinası, isminden de anlaşılacağı üzere, aynı düzlemde bulunan dönen iki tekerlek üzerinde hareket eden şerit testere bıçağına sahip metal bir banttan oluşan bir makinadır. Hızar şerit testere olarak da tabir edilebilen bu makina, hemen hemen her türlü materyali düzgün ve hızlı bir şekilde kesmek için iki veya daha fazla şerit testere kasnağı arasında sürekli olarak çalışan bir dişli metal şeridinden oluşan uzun, keskin bıçağa sahip bir testeredir. Temel olarak ahşap işleme, metal işleme ve kerestecilikte kullanılırlar, ancak bunlardan farklı malzemeleri de kesebilirler. Sahip olduğu düzenekler sayesinde düzensiz ve kavisli materyalleri kesebilmektedir. Çoğu şerit testere, biri güçle çalışan aynı düzlemde dönen iki tekerleğe sahiptir. Yükün durumuna göre 3 ya da 4 tekerlekli olabilmektedir. Şerit testerelerin bıçakları, kesilecek olan materyalin türüne ve boyutuna göre çeşitli malzemeleri efektif bir şekilde kesebilmek için farklı boyutlarda ve diş sayısında olmak üzere değişkenlik gösterebilmektedir. Şerit testere bıçağı diş sayıları inç başına diş olarak ya da TPI olarak ifade edilmektedir. Bu şerit testere makinelerinin güç kaynağı, rüzgar, buhar veya elektrik gücü gibi birçok kaynaktan biri olabilmektedir. Elektrik enerjisi, şerit testere makinesi için modern teknolojik koşullara uygun olduğundan en çok tercih edilen güç kaynağıdır.
ŞERİT TESTERE MAKİNASI ÇEŞİTLERİ VE MODELLERİ HANGİLERİDİR?
Şerit testere makinelerinin farklı sınıflandırma biçimleri görülebilmektedir. Ancak, şerit testere makinaları genel anlamda yatay ve dikey olmak üzere iki türde sınıflandırılabilir. Yatay şerit testere makinaları tüm parça ve ekipmanlarıyla zemine yatak bir şekilde monte edilir. Bu makinalarda şerit testere bıçakları elektrik gücü yardımıyla faaliyet gösterirler. Dikey (düşey) şerit testere makinelerinin bıçak konumu zemine göre dikey pozisyondadır. Bu makinaların şerit testere bıçakları aynı şekilde elektrik motorundan elde edilen güç ile çalıştırılır. Endüstriyel pazarlarda, dikey şerit testere makinelerinin yatay şerit testere makinelerine göre ilgili kesim işlemleri için daha kullanışlı ve çok yönlü olduğu düşünülmektedir.
Şerit testereler kasnak çapı ebatlarına göre; 20 lik, 30 luk, 40 lık, 50 lik, 60 lık, 70 lik, 80 lik, 120 lik, 180 lik, 280 lik şerit testere olarak sınıflandırılabilmektedir.
Şerit testere makinaları kullanım amaçlarına göre kemik kesmek için şerit testere, yine kesim işlemi için metal ve ahşap şerit testere ve sulu kesim şerit testere olarak gruplandırılabilmektedir.
Elektrikli şerit testere makinası modellerinde elektriksel gerilimleri açısından; 12 Volt, 220 Volt ve 380 voltluk makinalar mevcuttur.
ŞERİT TESTERE MAKİNASI MARKA VE FİRMALARI
Şerit testere kullanımı hakkındaki kullanma talimatına uyulması, şerit testere ve şerit testere makinalarının nasıl çalıştığının iyice anlaşıldığından emin olunması, olası bir arıza durumunda gerekli müdahalenin yapılabilmesi için kullanım kılavuzundan yoksa kullanma talimatı pdf uzantılı dijital bilgiler, iş kazalarından kaçınmak ve iş kaybı yaşamamak adına önem arz etmektedir. Montajı, servis, bakım ve tamiri ile yedek parça tedariğini genellikle üretici veya ithalatçı firmalar kendileri yapmaktadır. Şerit testere makinası yedek parça ve ekipman bakımı yapan firmalar piyasada özellikle büyük şehirlerde mevcuttur.
Ülkemiz piyasasında ve global satış mağazalarında yerli üretim ve ithal yurtdışı menşeli şerit testere marka ve firmaları yer almaktadır. Bu markalar ve firmalarından bazıları aşağıda yer almaktadır.
Bunlar: Einhell, Makita, Hais, Hais, Metabo, Bas,Scheppach, Ryobi, Mac Allister, Proxxon,Dewalt, Bosch, Kesmak, Optimum, Pegas, Rexon, Çarkay Makina, Uzay Makina, Redeye, Craft, Felder, Foreman, Dremel, İmaş, İşilmak, Karmetal, Jetco, Milwaukee, Adaçam, Adler, Bahco, Bekemak, Bi Metal, Black&Decker, Budget, Bursa, Burselkur, Cuteral, Dekupaj, Eberle, Femi, Hammer, Hnc, Demir, MAx Extra, Wikus, Rolwal, Promax, Pro Fresh&Clean, Magnotto, Staxx Power, CatPower, Stilmax, Austra Şerit Testere.
SIFIR ve 2.EL ŞERİT TESTERE MAKİNASI FİYATLARI
Şerit testere fiyat ve taşınabilirlik ebatları açısından internetten de satın almaya müsait olduğundan şerit testere üreticileri tarafından internetten de sıfır, yeni veya 2. el şerit testere olarak ya da sahibinden satılık ikinci el şerit testere olarak satışa sunulmaktadır. Sahibinden.com, Amazon.com, Trendyol.com, Hepsiburada.com, Koçtaş, Bauhaus, Tekzen, n11.com, Letgo, Cimri.com, Akakce.com, ve Makinecim.com gibi e-pazaryeri ve mağazalarından ve birçok hırdavat firmasında da marka, çeşit ve modellerini bulmak, özellik ve kalite karşılaştırması yapmak ve gerek sıfır şerit testere, gerekse ikinci el şerit testere satın almak mümkündür. Kullanıcı ihtiyaç ve amaçlarına göre en kullanışlı ve en iyi bu gibi satış kanallarından karşılaştırma yapılarak seçilebilir. Ayrıca, yukarıda belirtilen sitelerden veya firmalardan portatif şerit testereden-mini şerit testereden traktör arkası şerit testereye kadar geniş bir çeşitlilikte ve fiyatta şerit testere bulmak mümkündür. En iyi şerit testere ve en uygun fiyatlı şerit testere makinesi seçiminde en çok tercih genel olarak 2 el şerit testere ve 2 el şerit testere makinası olmaktadır. Bununla beraber, manuel zincirli şerit testere fiyatları, elektrikli şerit testere fiyatlarına (elektrik motorlu şerit testere fiyatları) göre çok daha uygundur.
Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz.Detaylı bilgi
Tamam