Redüktör
Toplam 280 kayıt. Sayfa 1/19Redüktör Fiyatları
Türü | İlan Başlığı | Fiyat |
---|---|---|
Redüktör | Elektrik Motoru.250 Kw 950 Devir.reostalı.simens.alman Malı | 12.000 $ |
Redüktör | 2.El İthal Redüktör 11.5Dd 1.5Kw Flender Himmel Yarı Fiyatına | 22.000 TL |
makinecim.com sıfır ve 2. el redüktör makinalarının ve ekipmanlarının yer aldığı bir makina alış satış platformudur. Bu sayfada sergilenen ilanlar makina satıcıları veya sahibinden kullanıcılar tarafından siteye eklenmiştir. Bu sayfada yeni ve ikinci el redüktör fiyatları yer almaktadır. Soldaki menüden İlan kategorisi, şehir, ikinci el, sıfır veya detaylı arama filtrelemeleri kullanarak sonuçları daraltabilirsiniz.
Sıralama menüsünü kullanarak aramanız sonucu bulunan redüktör ilanlarını fiyata göre, güncelliğe göre, ilan sahibi bilgilerine göre sıralama yaptırabilirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz arama filtrelerini yanındaki çarpı işaretine basarak kaldırabilirsiniz.
Makina satıcıları ve sahibinden redüktör ilanlarına bu sayfadan erişebilirsiniz.
Redüktör Nedir? Nasıl Çalışır, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Redüktör, dairesel motor vasıtasıyla meydana gelen dönme hareketini bünyesinde bulundurduğu dişliler yardımıyla devir ve tork oranını ayarlayan bir dişli sistemidir. Redüktörlerin yapısında bir gövde içine yerleştirilmiş birbiriyle uyumlu hareket eden birbirine geçmiş, dişli çarklar, miller, yataklar, kanallar ve geçiş sistemlerinden oluşan mekanik sistemlerdir. Redüktörleri şöyle de tanımlayabiliriz: Motorların yüksek hızlı ve torklu dönüş hızlarını ihtiyacımız olan kullanım alanının ihtiyacına uygun hız ve torklara düşmesini sağlayan özel tasarlanmış dişli sistemleridir. Redüktör, bünyesinde motor bulunan birçok makinada kullanılan önemli bir geçiş elamanıdır. Özellikle yaygın olarak motorlarda vites sisteminde kullanılan redüktörler motorlarda oluşan gücün dengelenmesi açısından önem taşımaktadır. Sanayide redüktör yaygın kullanım ismi ile dişli kutusu olarak bilinir. Redüktör temel olarak motor gücünün azaltılmasını ve tork kuvvetinin arttırılmasını sağlar.
Redüktörün çalışma prensibi motorda oluşan gücü dengelemek, gücü istenilen seviyede azaltmak ve buna bağlı olarak da tork kuvvetini artırmaktır. Motordan gelen kontrolsüz ve yüksek güç, redüktöre (dişli Kutusuna) ulaşır. Redüktörlü motor, içerisinde yer alan çeşitli dişliler vasıtasıyla bu gücü dengeler ve kullanım alanında ihtiyaç duyulan hız ve tork seviyesine getirir. Redüktör sayesinde makine ve sistemlerimiz kontrolsüz güce maruz kalmaz ve makine kullanım amacına uygun çalışmış olur. Redüktör aynı zamanda farklı yönlere dönüş sağlayarak cihazlara ve mekanik sistemlere daha geniş ve rahat kullanım imkânı sağlar. Redüktör tamiri ve onarımı da mümkündür.
Redüktör Çeşitleri, Tipleri ve Modelleri Nelerdir?
Redüktörler yapısında kullanılan dişli türüne göre sınıflandırılır; bu türleri düz dişli redüktör, sonsuz vidalı redüktör, helisel dişli redüktör, ayna-mahruti( konik-helisel) dişli redüktör, hypoid dişli redüktör, paralel dişli redüktör, planet dişli redüktör, spinea redüktör, hoya planet reduktor, harmonik redüktör, Konik dişli redüktör, sikloidal redüktör olarak sayabiliriz.
Piyasada kullanım amacına ve yerine göre çok farklı tip ve modellerde redüktörler bulunmaktadır.
Bunlara örnek olarak; planet, step motor, motorlu (Motor), motorlu tırpan, asenkron motor, 3 kademeli, servo motor, devir düşürücü, hidromotor, mini, frenli, devir, küçük, motorsuz, monoblok, kaşağı, sonsuz, minyatür, manuel, mikser, el, servo, yem karma, kömür kazanı, kalorifer, planet tip, harmonik, hidrolik, devir ayarlı, varyatörlü, çift milli, bant, ayaklı, traktör kuyruk mili, boşluksuz, delik milli, dikey, yatay redüktör (yatık tip redüktör), yön değiştirme, çift çıkışlı, matkap, vinç, sera, vitesli, kesimhane ve mezbahana, kesim sayılabilir.
Redüktörler içerisinde bulundurduğu dişli aşamasının sayısına göre; 1, 2, 3 ve daha fazla kademeli redüktörler olarak adlandırılır. 25, 30, 40, 50, 63, 75, 90 Gövde Redüktörler de redüktör çeşitlerindendir.
Redüktör Firma ve Markaları Nelerdir?
Redüktör firmalarına örnek olarak; Yılmaz, Redsan, İmak, Remak, Nord, Polat, Zet, Özdemir, Ata, Remas, Akpınar, bizcanlı, Tork, Alpha, Bonfiglioli, Brevini planet, Nova, Neugart, Hydromec, Finex, Flender, Harmankaya, Akpınar, Spinea, Brevini, Planex, North, Redmak, Motovario, Mega, Shimpo, Tunsa, Boğaziçi, Dişşan, Dişsan, Ege, Polat Grup, Kaya Hidrolik, Öztekfen, PGR, Eksen, Marmara, Antoba, Darka, Helis Dişli, Motavario, Volt, Sayiç, Sew, Tahriksan, Varvel, Alfa, Toba, Ufuk, Atagün, Limit Tork Motor, Merve ve YST sayılabilir.
SIFIR ve 2.EL Redüktör Fiyatları
Redüktör seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken önemli unsurlar bulunur. Bu unsurlara dikkat ederek sıfır, yeni, 2.el , kullanılmış, az kullanılmış, sahibinden ihtiyacımıza uygun bir redüktör seçimi yapılabilir. Sıfır ya da 2.el temin edeceğimiz redüktör ve redüktör motorunun özellikleri kullanılacakları alana ve amaçlara göre değişiklik gösterecektir. Redüktör ve redüktör motoru temin etmeden önce kendi kullanım amacımızı kullanım şeklimizi iyi belirlemeliyiz. Sıfır veya 2. El bir redüktör seçiminde özellikle de sahibinden satılık ikinci el redüktör satın alınacağında, çalışma koşulları, kullanım sıcaklığı, kullanım yoğunluğu, çalışma ve dönüştürme değerleri, ihtiyaç duyulan güç oranı, kuvvet girişleri ve çıkışları, çalışma şekli önem arz etmektedir.
Redüktör parçasının kalitesi ve niteliği, en yüksek ve iyi verimi almak için büyük önem taşır. Zamanın ihtiyaçlarına uymayan ve istenilen performansı sağlayamayan redüktörler problem çıkarabilir. Sıfır, 2.el, sahibinden, kullanılmış, az kullanılmış, yeni redüktör seçimi yapmadan önce satın alacağınız ana üreticiyi belirlemiş olmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Redüktör üretim ve satışını yapan firmalar ihtiyaçlarınıza uygun redüktör seçiminde size yardımcı olacaktır. Çok sayıda farklı redüktör çeşidi bulunması ve farklı redüktör tipleri farklı kullanım amaçlarına hizmet etmesi dolayısıyla iyi bir satıcı firma seçimi işinizi kolaylaştıracaktır. Kullanım amacınız için uygun bir redüktör ve redüktör motoru seçimi yapmak kullanım ihtiyaçlarınızın en iyi şekilde karşılanmasına yardımcı olur.
Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz.Detaylı bilgi
Tamam