Kalorifer Kazanı
Toplam 35 kayıt. Sayfa 1/3Kalorifer Kazanı Fiyatları
Türü | İlan Başlığı | Fiyat |
---|---|---|
Kalorifer Kazanı | 150 M2 Buhar Kazanı | 10.000 € |
Kalorifer Kazanı | İkinci El Kızgın Yağ Kazanı | 65.000 TL |
Kalorifer Kazanı | İkinci El Buhar Kazanı | 40.000 TL |
Kalorifer Kazanı | İkinci El Buhar Kazanları | 15.000 € |
Kalorifer Kazanı | İkinci El Buhar Kazanı | 35.000 TL |
Kalorifer Kazanı | İkinci El Buhar Kazanları | 25.000 TL |
Kalorifer Kazanı | İkinci El Buhar Kazanı Alımı Ve Satışı Yapılır | 25.000 TL |
Kalorifer Kazanı | Satılık İkinci El Buhar Kazanı | 30.000 TL |
makinecim.com sıfır ve 2. el kalorifer kazanı makinalarının ve ekipmanlarının yer aldığı bir makina alış satış platformudur. Bu sayfada sergilenen ilanlar makina satıcıları veya sahibinden kullanıcılar tarafından siteye eklenmiştir. Bu sayfada yeni ve ikinci el kalorifer kazanı fiyatları yer almaktadır. Soldaki menüden İlan kategorisi, şehir, ikinci el, sıfır veya detaylı arama filtrelemeleri kullanarak sonuçları daraltabilirsiniz.
Sıralama menüsünü kullanarak aramanız sonucu bulunan kalorifer kazanı ilanlarını fiyata göre, güncelliğe göre, ilan sahibi bilgilerine göre sıralama yaptırabilirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz arama filtrelerini yanındaki çarpı işaretine basarak kaldırabilirsiniz.
Makina satıcıları ve sahibinden kalorifer kazanı ilanlarına bu sayfadan erişebilirsiniz.
Kalorifer Kazanı Nedir?
Kalorifer kazanı ocağında yakılan çeşitli yakıtlarla birlikte ısı ortaya çıkarılır ve bu ısıı tübüler sistemden suya doğru geçerek suyun ısınmasını sağlar. Isınan suyun hafiflemesiyle birlikte hareket etmesi kolaylaşır. Ardından sıcak su gidiş kolektöründen ve gidiş pompasından geçerek binaların üst katlarına doğru çıkmaya başlar. Kalorifer kazanı pompası (devir daim pompası) ile hız ve enerji kazanan su katlarda bulunan kalorifer peteklerinin içine dolar. Kalorifer kazanın bulunduğu yapılardaki katlar panel radyatörlere dolmakta olan sıcak su odayı ısıtır. Radyatörün içerisinde ısısını odaya veren sular soğumaya başlamaktadır. Soğumaya başlayan su ağırlaşarak peteğin altında olan dönüş borusundan soğuk su hattına geçerek merkezi sistem kalorifer kazanına geri dönmektedir. Soğuk su dönüş hattı soğumuş suyu kazana geri döndürerek sistemde yeniden ısıtmaktadır. Kalorifer kazanında tekrar ısınan su sıcak su gidiş hattından sisteme yeniden katılmaktadır. Suyun tekrar ısıtılması döngüsü de böyle çalışmaktadır. Kullanılan yapının güvenliği için açık genleşme deposu (imbisat deposu) konumlandırılmaktadır. Kalorifer kazanı ile açık genleşme deposu arasına direkt olarak iki emniyet borusu konumlandırılmaktadır. Bu güvenlik sistemi çalışma sırasında artan basınç dolayısı ile sistemde meydana gelebilecek patlamaları önlemektedir. Ayrıca sistem üzerinde yapıları ısıtmak için kullanılan su seviyesini gösteren bir hidrometre ile kazanın su sıcaklığını gösteren termometre bulunmaktadır. Kalorifer kazanı bu sıcaklık basınç gibi değerlerini kontrol edebileceğiniz kontrol paneli bulunmaktadır. Kalorifer kazanı kullanıcıları kontrol paneli kullanımı için ve diğer durumlarda bilgi almak için genellikle ateşleyici ile birlikte çalışmaktadır. Isı kayıpları ve petek miktarına göre gerekli hesaplar yapıldıktan sonra içerde istenen sıcaklığı yakalamak için gerekli kazan suyu sıcaklığını belirlenir. Yeterli miktarda petek döşendi ise kazanın sıcaklığı ortalama 40-55° aralığında çalışacaktır. Kazanın sıcaklığı 60° ve üzeri kazan sıcaklığı ihtiyaç oluyorsa yeterli miktarda radyatör döşenmemiş demektir. Yapılarda aynı suyun devir daim yaparak tekrar ısıtma işleminde kullanılması ısıtma işleminin verimi için ciddi önem taşımaktadır. Bu devir daim sırasında bir sorun yaşamamak için kullanılan peteklerin düzenli bakımlarının yapılması gereklidir. Ayrıca kalorifer kazanı temizliği ve düzenli bakımları için temizleme makinası kullanılmalıdır. Bu düzenli bakımlar ve temizlik kazan beyni ve fanı için büyük önem taşımaktadır.
Kalorier Kazanı Çeşitleri
Kalorifer kazan çeşitleri ve modelleri yapılışında kullanılmakta olan malzemenin cinsine göre sınıflandırmaktadır. Kalorifer kazanları imalatçılar tarafından dökme demirden veya çelik saclar kullanılarak imal edilmektedir.
Dökme dilimli kazanlar; imalatçıları tarafından dökme demirden ve dilimler hâlinde imal edilmektedir. Dökme dilimler özel nipellerle birbirine eklenmektedir. Dökme dilimleri birbirine bağlama işlemi çektirme olarak isimlendirilen aletle sağlanır ve gergi çubuklarıyla sabitlenmektedir. Dökme dilimli kazanlar sıcak sulu kalorifer tesisatlarında kullanılmasıyla birlikte bazı basıncı uygun olan buharlı ısıtma tesisatlarında da kullanılabilmektedir. Kalorifer kazanı ısıtma yüzeyi kazanın doğrudan ateşe temaslı olan kısımlarıyla sıcak gazların temas ettiği yüzeylerin tamamı olarak isimlendirilir.
Çelik Kalorifer Kazanları; Bu çeşit kalorifer kazanları imalatçıların çelik sacların birbirine kaynaklanması ile üretilmektedir. Çelik kalorifer kazanları Küçük ve orta büyüklükteki merkezî ısıtma sistemlerinde kullanılmaktadır. Çelik kalorifer kazanlar yarım silindirik, silindirik ve prizmatik tiplerde olanları mevcuttur. Çelik kalorifer kazanların yakacağı yakıt tipileri katı, sıvı ve gaz olacak şekilde imal edilmektedir. Çelik kalorifer kazanları küçük ve orta büyüklükteki tesislerde ve yapılarda genellikle yarım silindirik kazanlar tercih edilmektedir. Çelik kalorifer kazanları düşük sıcaklıklarda çalışmasıyla birlikte soğuk yüzeyler üzerinde asit ve su buharı yoğuşmaları meydana gelmektedir. Bu çelik kalorifer kazanlarındaki yoğuşma kazanın ömrünü ciddi anlamda tehdit etmektedir. Kalorifer kazanı uzun süre temizleme makinası ile temizlenmez veya düzenli bakımları yapılmaz ise bu yoğuşma kazanları çabucak çürütebilmektedir. Kalorifer kazanlarında bu olay özellikle fuel oil kullanan çelik kazanların korozyondan ötürü kısa bir zaman içerisinde kullanılamaz hale gelmesine yol açmaktadır. Kalorifer kazanında bu olayın önlenmesi için ayrıca kazanın su sıcaklığının 55 °C’den, kalorifer baca gazının sıcaklığının ise 150 °C’ den aşağı düşürülmemesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Kalorifer kazanlarının bu ayrımının yanı sıra kullanılacakları yapıların kat sayılarında göre de isimlendirilmektedir. Örnek verilecek olursa tek kat kalorifer kazanı, çok katlı kalorifer kazanıdır.
Kalorifer kazanları çalışırken kullanılan ısı değerlerinde göre de sınıflandırılmaktadır. Bunlar
- 25 lik
- 30 luk
- 40 lık
- 45 lik
- 50 lik
- 60 lik
- 80 lik
dır. Ayrıca kalorifer kazanları kullanıldıkları yapıları ısıtırken kullandıkları yakıtlarına göre de sınıflandırılmaktadır. Bunlar ise kömürlü kalorifer kazanı, pelet kalorifer kazanı, elektrikli kalorifer kazanı, katı yakıtlı kalorifer kazanı, odunlu kalorifer kazanı, sıvı yakıtlı kalorifer kazanı, doğal gaz yakıtlı kalorifer kazanı olarak da sınıflandırılmaktadır. Bu kalorifer kazanları aynı zamanda yakıtı kazana alma şekline göre de isimlendirilmektedir. Bunlar, otomatik kalorifer kazanı ve manuel kalorifer kazanıdır.
Kalorifer Kazanı Markaları
- Ünmak
- Thermall
- Buderus
- Baymak
- Termodinamik
- Vaillant
- Kozlusan
- Ekotek
- Alfa
- Deha pelet
- Çetik ısı
- Himak
- Mimsan
- Aktes
- Mersin teknik
- Altınoluk
- Felluce
- Emtaş
- Totem
- Zümrüt
- Akmer
- Akmeşe
- Alarko
- Armak
- Baymak
- Baysan
- Bessan
- Bedir
- Berussa
- Bosch
- Boyler
- Daikin
- Demir döküm
- Deva
- Domaniç
- Eca
- Gismap
Bu kalorifer kazanı firmalarından bazıları aynı zamanda yedek parça temini de yapmaktadır.
Sıfır ve 2.El Kalorifer Kazanı Fiyatları
Kalorifer kazanı alınmadan önce kullanılacak yapının özelliklerine göre hangi kalorifer tipi kullanılacağı iyi belirlenmelidir. Kullanılacak yapıya uygun kalorifer kazanı çeşidi seçildikten sonra kalorifer kazanı fiyatları araştırılabilir. Piyasada fazlalıkla bulunmakta olan ikinci el kalorifer kazanları ve sahibinden sıfır kalorifer kazanı fiyatlarının araştırılması iyi yapılmalıdır. Bu araştırma yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de bazı markaların sahibinden 2 el kalorifer kazanı fiyatları sıfır kalorifer kazanı fiyatlarında yakın olması durumudur. Ayrıca alınacak olan kalorifer kazanı arızaları sonucu kalorifer kazanı yedek parça değişikliği olabileceği için kalorifer kazanı yedek parça fiyatları da gözden geçirilmelidir. Bu fiyat araştırılması kalorifer kazanı ve kalorifer kazanı yedek parça alım satım işlemi yapan marka ve firmaların internet sitelerinden ve makinecim.com gibi çok çeşitli ticari elektronik marketlerden de yapılabilmektedir. Bu araştırmalar sonucu alıcının istediği en iyi kalorifer kazanı veya en uygun kalorifer kazanı markası seçilmiş olur.
Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz.Detaylı bilgi
Tamam