Jeneratör
Toplam 1 kayıt. Sayfa 1/1İlan | Fiyat | Tür - Tarih - Konum | ||
---|---|---|---|---|
![]() | 12 Kw Kendi Evim İçin Aldığım Jeneratör Sıfır Ozan Makina Market Enerji Sistemleri > Elektrik Malzeme ve Ekipmanları | Fiyat Sor | Satılık - Sıfır22 Nis 2025Kayseri |
makinecim.com sıfır ve 2. el jeneratör makinalarının ve ekipmanlarının yer aldığı bir makina alış satış platformudur. Bu sayfada sergilenen ilanlar makina satıcıları veya sahibinden kullanıcılar tarafından siteye eklenmiştir. Bu sayfada yeni ve ikinci el jeneratör fiyatları yer almaktadır. Soldaki menüden İlan kategorisi, şehir, ikinci el, sıfır veya detaylı arama filtrelemeleri kullanarak sonuçları daraltabilirsiniz.
Sıralama menüsünü kullanarak aramanız sonucu bulunan jeneratör ilanlarını fiyata göre, güncelliğe göre, ilan sahibi bilgilerine göre sıralama yaptırabilirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz arama filtrelerini yanındaki çarpı işaretine basarak kaldırabilirsiniz.
Makina satıcıları ve sahibinden jeneratör ilanlarına bu sayfadan erişebilirsiniz.
Jeneratör Nedir ve Nasıl Çalışır?
Jeneratör, bir enerji kaynağını (kimyasal/mekanik enerji) elektrik enerjisine dönüştüren bir makine ya da ekipmandır. Jeneratörlerin çalışma prensibi, öncelikle ilk enerji kaynağının (benzin, dizel, su, rüzgar vb.) hareket enerjisine , bu hareketin manyetik enerjiye onun da elektrik enerjisine dönüştürülmesi şeklindedir. Jeneratörler elektrik enerjisi gerektiren her yerde kullanılır. Şebeke elektriği kesildiğinde otomatik olarak devreye girebildiği gibi (stand by jeneratör) elektriğin olmadığı yerlerde manuel olarak çalıştırılabilen sabit ya da mobil jeneratörler (el jeneratörü ya da çanta jeneratörü tipleri de mevcuttur.) vardır.
Jeneratör satın alındıktan sonra kullanacak kişilerin mutlaka “Jeneratör nasıl çalışır” ve “Jeneratör nasıl çalıştırılır?” konularında eğitim almaları jeneratörün doğru kullanımı hem de can ve mal güvenliği açısından uygun olacaktır.
Jeneratör Çeşitleri, Tipleri, Kullanım Alanları ve Avantajları Nelerdir?
Jeneratör çeşitleri kullandığı enerji kaynağına ya da yakıtına göre, benzinli, dizel (mazotlu de denmektedir), tüple çalışan (tüplü), akülü (şarjlı), iç yapısına göre manyeto hidrodinamik, güneş enerjili, mıknatıslı, beşgen kutuplu, yüksek frekans; çalışma prensibine göre, ipliler ve marşlıler; yeni teknolojik gelişmeler doğrultusunda keşfedilmiş olan inverter (sessiz de denmektedir) ve akülüler; kullanım şekline göre sabit, mobil (taşınabilir / portatif / seyyarler); kullanıldığı yere göre ev tipiler (bina/site), sanayi/işletme/endüstriyel tipiler (kabinliler), barajleri, gemi (marin/tekne), uçak, traktör arkası (kuyruk mili ya da kuyruk milli olarak da adlandırılmaktadır.), tüplü (tüple çalışan),bisiklet, baraj, su türbini, rüzgar türbini, ışıklıler, kamp; elektrik hattı bağlantı şekline göre trifaze (üç fazlı), monofaze (tek fazlı) şeklinde kategorize edilmektedirler. Bunların dışında ürettikleri unsura (elektrik haricinde) göre, ozon, buhar, frekans, oksijen, su (atmosferik su), solar, universal, vakum, havuz tuz, sinyal, hidrojen, ark, darbe, darbe kaynakleri, negatif iyon, nem, serbest enerji, turbo, CO2 (karbondioksit), pulse, yerçekimi, elektromanyetik, hava, kare dalga sinyal, senkron, yüksek frekans, yüksek gerilim, azot, plazma, tuzdan klor (tuz-klor), ultrasonik, biyogaz, dalga, deprem, gaz, hijyenik buhar, sıcak hava şeklinde farklı amaçlar için üretilmiş jeneratörler mevcuttur.
Özel amaçlı jeneratörler elbette ki kendi sektörü açısından kullanılmak durumunda olmakla birlikte, jeneratör sektörünü domine eden asıl olarak; ev tipi (küçük – mini jeneratör-genellikle 220 V monofaze ), bina jeneratörü (site ) ,dizel , benzinli , inverter (sessiz) ve sanayi tipi (trifaze -3 fazlı)lerdir.
Belli Başlı Jeneratör Markaları ve Firmaları Hangileridir?
Türkiye ve dünyada üretimi devam eden ve her geçen sürede daha iyi özellikteki yeni modelleri geliştiren jeneratör markalarından ve satıcılarından bazıları şunlardır: Aksa, Teksan, Alimar, Honda, Genpower, Emsa, Attlas, Palmera, Güçbir, Hyundai, İşbir, Kama, Kürkçüoğlu, Datsu, Cat, Einhell, Idea, Karjen, Katana, Kipor, Makelsan, Perkins, Ricardo, Xenic,Fpt Iveco, Doosan, Tümosan, Volvo, Yang Dong, Cummins, Baudouın, Kubota, Vman, Yamaha, Golmoto, Tekzen, Qstrong, Aef, Amc Power, Solax, Çukurova, Acc, Aksan, Bauhaus, Delta, Dewalt, Domax, Imc, Maestro, Onan, Anadolu, Bosch, Anka, Ford, Kurtbay, Mitsubishi, Uzman, Altersan , Armak, Black Decker, Cummins, Das, Greenmax, Jenmar, Panzer, Doğu, Bartech, Fisher Panda, Gülerler, Güven, Lutian, Omega, Zongshen, Uztech, Özgür, Örnek, Aytek, Catterpillar, Başak, Olympian, Rtrmax, Wora, Ada, Antor, Datacom, Ege, Fgw, İlkerler, Jts, Kipor, Psa, Serka, Teknova, Wilson, Borusan, Buderus, Ecolox, Four x Four, Kaan , John deere, Kawasaki, KL, Konessa, Köhler, Proteus, Ricardo, Rother, Serka, Sgs, Siemens, Stromer, Timtaş, Tiger, Toker, Vanguard, Zirve, Özmak, Özay, Empaş, Emotek, Emirsan, Eltesan jeneratör markaları ve firmalarından bazılarıdır.
Jeneratör Standart Güçleri Hangileridir?
kVA olarak jeneratör güç sınıflandırma:
3 kVA, 4 kVA, 5 kVA, 8 kVA, 10 kVA, 11 kVA, 13 kVA, 18 kVA, 20 kVA, 25 kVA, 27 kVA, 33 kVA, 40 kVA, 66 kVA, 94kVA, 110 kVA, 230 kVA, 250 kVA, 275 kVA, 350 kVA, 400 kVA, 550 kVA, 660 kVA , 710 kVA, 770 kVA, 880 kVA, 1000 kVA, 1030 kVA, 1130 kVA, 1435 kVA, 1675 kVA, 2200kVA, 2350 kVA, 2500 kVA jeneratörler mevcuttur.
kW olarak jeneratör güç sınıflandırma:
0.75 kW, 0.8 kW, 1 kW, 1,5 kW, 2.5 kW, 3 kW, 3.5 kW, 4 kW , 5.5 kW, 6 kW, 6,5 kW, 7 kW, 7.5 kW, 8 kW, 8.5 kW, 9 kW, 10 kW, 12 kW, 15 kW, 18 kW, 20 kW, 25 kW, 30 kW, 35 kW, 40 kW, 50 kW, 60 kW, 65 kW, 70 kW, 77 kW, 80 kW, 90 kW, 100 kW, 110 kW, 120 kW, 125 kW, 150 kW, 200 kW, 220 kW, 250 kW, 275 kW, 300 kW, 350 kW, 380 kW, 400 kW, 450 kW, 490 kW, 500 kW, 600 kW, 680 kW, 700 kW, 750 kW, 800 kW, 1000 kW, 1100 kW, 1500 kW, 1600 kW, 2500 kW, 4600 kW, 5500 kW, 6500 kW, 7000 kW, 7500 kW, 8000 kW, 8500 kW, 10000 kW jeneratörler markadan markaya değişim göstermekle birlikte mevcuttur.
Sıfır ve 2. El Jeneratör Fiyatları
Jeneratör fiyatları, jeneratörün gücüne, markasına, teknik özelliklerine (kabinli/kabinsiz, yakıt tipi, sessizlik, kullanım yeri vb.) göre değişir. Jeneratör satın alınacağında, jeneratör fiyat karşılaştırmasına geçilmeden önce ilk olarak ne kadarlık bir güç ihtiyacı olduğu belirlenmelidir. Zira, 2. El / kullanılmış ya da yeni/sıfır satılık jeneratörlerin sahip olduğu güç arttıkça fiyatı artmakta ve ihtiyacınızdan veya yakın gelecekteki ihtiyacınızdan fazla güç kapasitesine sahip bir jeneratör satın aldığınızda ekonomik olmayan bir yatırım yapmış olabilirsiniz. Elbette ki ikinci el jeneratör seçeneği hemen her zaman yeni ya da sıfır jeneratöre göre daha ucuz olmaktadır. (Özellikle de sahibinden satılık 2 el jeneratörler fiyatları açısından en ideal ve en ucuz seçim olabilecektir.)Bununla birlikte kısa süreli ihtiyaçlar doğrultusunda uygun fiyatlarla özellikle mobil jeneratör seçenekleri için, kiralık jeneratör imkanlarını da kullanabilirsiniz. Kiralık jeneratör fiyatlarında da yukarıdaki etkenler etkili olmakla birlikte hangi şehirde kiralama işlemi gerçekleştireceğinize göre çok önemli jeneratör fiyat farklılıkları olmaktadır. Ülkemizde en önde giden firma olması sebebiyle Aksa jeneratör fiyatı ya da fiyat listesi sektörde diğer markalar açısından jeneratör fiyatının belirlenmesinde etkili rol oynamaktadır. Bununla bağlantılı olarak tabii ki 2.el jeneratör ya da sahibinden 2. el jeneratör fiyatlarında da belirleyici rol sahibi ikinci el Aksa jeneratör fiyatları olmaktadır. Jeneratör fiyatları kadar , jeneratör yedek parça fiyatları da satın alınırken dikkat edilmesi gereken önemli konulardandır. Özellikle yerli jeneratör markaları yedek parça fiyatı konusunda genellikle daha ucuz olmaktadır. Buna ek olarak şunu da not düşmek gerekir ki; satılık 2. El jeneratör ya da sahibinden satılık 2. El jeneratör ilanlarını ya da markaların sıfır/yeni jeneratör fiyat listelerini incelerken veya değerlendirirken yalnızca jeneratörün fiyatına odaklanmayıp aynı zamanda bulunduğunuz şehirdeki servis ağını da sorgulamalısınız.
Özellikle Standby jeneratör modelleri, jeneratörlerin asli kullanım amacına hizmet eden tipleridir. Farklı markaların stand by modellerinde fiyat / performans / güç kıyaslaması yaparak en uygun ya da ucuz fiyatı, aslında daha doğrusu optimum jeneratör fiyatını yakalayabilirsiniz.
Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz.Detaylı bilgi
Tamam