SON KULLANILAN BELGELERE AİT BAĞLANTILARI OTOMATİK SİLİN

SON KULLANILAN BELGELERE AİT BAĞLANTILARI OTOMATİK SİLİN SON KULLANILAN BELGELERE AİT BAĞLANTILARI OTOMATİK SİLİN Üzerine çift tıklayarak açtığınız tüm belgeler Başlat menüsünde görüntüleniyor. Bu bağlantıların listelenmesini istemiyorsanız Windows’un oturum sonlandırırken otomatik olarak silmesini sağlayabilirsiniz.İPUCU: Başlat >> Çalıştır >> regedit yazıp enterlayın. Gelen kayıt düzenleyici penceresinden HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer anahtarına geçin. Burada Düzen / Yeni menüsünden DWORD değerine tıklayarak “ClearRecentDocsOnExit” adında bir öğe oluşturun. Üzerine çift tıklayarak bu öğeyi açın ve değer veri’sini 1 olarak değiştirin. Tamam’a tıklatarak değişiklikleri onaylayın. Artık bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda söz konusu menülerde herhangi bir bağlantı yer almayacak. Windows altında yaptığınız bu değişikliği geri almak için Kayıt defteri düzenleyicisinden söz konusu değeri 0 olarak değiştirebilir  ya da  Del tuşu ile silebilirsiniz. Ayrıca az önce oluşturduğumuz anahtarın adını NoRecentDocsHistory olarak değiştirdiğinizde Windows son kullanılan belgeleri listelemeyi durduracak.

Döküman Arama

Başlık :

Kapat