Adsense İle İlgili

Adsense İle İlgili Bilmek İstedikleriniz Adsense İle İlgili Bilmek İstediğiniz herşey Düzenleyen : Cosstandap 

Kendimce sorular soracağım ve yine kendimce cevap vereceğim.Bu Yazdığım cevaplar deneyimlerim,okuduğum makaleler ve çevremdeki insanların deneyim + google adsensenin sözleşme sayfası kaynak alınarak yazılmıştır.

*Eğer Sizinde çok sık rastladığınız sorular var ise buradan iletebilirsiniz.Veyahut sizinde diğer insanlarla paylaşmak istediğiniz soru ve cevaplar var ise burdan iletiniz.Maksat Konuyu güncel tutarak mümkün olduğunca kafada kalan sorulara cevap verebilmektir.

1-)Aynı İsimle birden fazla hesap açabilirmiyiz ?

Cevap a ) Google Adsenseden Aktif Bir Hesabınız var ise google adsenseye aynı isim ve soyisimle başvurduğunuzda Google adsense başvurunuzu ""Zaten şuanda aktif olan bir hesabınız olduğu"" gerekçesi ile reddeder.Çünkü googleye göre birden fazla hesap kullanmak yasak olup kişi zaten eğer birden fazla web sitesi var ise hesabını istediği kadar sitede kullanabilir ve Kanal yönetimi ile bu sitelerin istatistiki verilerini tutabilir.

Cevap b ) Google adsenseden daha önce banlanmış iseniz google adsenseye aynı isim ve soy isimle başvurduğunuzda Google adsense başvurunuzu Kabul eder.(Bunu yapmasının sebebi tahminimce google Hesap onaylama işlemleri sırasında geliştirdiği filtreleme tekniğinde şahsın banlanmış olmasını kaile almıyor olabilir.)

*Lakin Hesabınızı aktif olarak kullanmaya başladığınızdan yaklaşık olarak 1 hafta 10 gün sonra Google adsenseden şöyle bir mail alırsınız.""Bu hesap daha önce kapatılmış bir hesapla ilişkilendirildiği için durdurulmuştur,Reklamverenlerin haklarını vs vs..""

2-)Aynı Adres,Soyadı,Telefon ile başvurabilirmiyiz ?

Cevap : Yukarıda belirtmiş olduğum sonuçlar aynı şekilde bu sorudada geçerli olmaktadır.Daha önce Banlanmış bir Ev adresi vede Telefon İle Tekrar başvurduğunuzda 1.Ci Soru Cevap b) " dede belirttiğim sonuçla karşı karşıya kalırsınız.

Soyadının aynı olması ban sebebi değildir(Bu durumun geçerli olması için adres telefon vs bilgilerinin farklı olması lazım.)

3-)Eft bilgileri kısmına Google adsensedeki ad soyadım değilde farklı bir isim yazarak ödeme almak istiyorum bu mümkünmüdür ?

Cevap a) 18-11-2006"dan önce açılmış vede eft banka bilgileri onaylatılmış hesaplar tıpkı bu ay ödeme aldıkları gibi bundan sonraki aylarda farklı ad ve soyad olsa bile rahatlıkla ödeme alabileceklerdir.

Cevap b) 18-11-2006" dan sonra heap açılmak istendiğinde google adsense başvuru sayfasında belirtilmiş olan

• Alacaklı adınızın banka hesabınızdaki adla aynı olması gerekir.• Alacaklı, AdSense"e katılabilmek için en az 18 yaşında olmalıdır.

Kurallarına göre bu tarihten sonra açılmış hesaplarda banka bilgilerinin google adsense ad ve soyadı ile aynı olmak zorunluluğu vardır.

Cevap c) 18-11-2006"dan önce açılmış fakat banka bilgileri girilmemiş hesapların durumu ise meçhul.Yani bu hesaplar için şuan kesin birşey söyleyemiyoruz.Ancak Tıpkı Pin sisteminin devreye girmesinden sonra nasıl o ana kadar açılmış hesaplarda Pin kodundan muhaf tutuldu ise sanırım şuana kadar açılmış olan fakat banka bilgileri girilmemiş olan hesaplardada CEVAP A) geçerli olacaktır.

4-)Aynı bilgisayarda birden fazla hesap kontrolü yapabilirmiyiz ?

Cevap )

Googleye göre bir bilgisayardan birden fazla hesap kontrolü yapmak ban sebebi değildir.Yani Kural sayfasında en azından böyle bir ibare bulunmamakta.Ancak Bu Sizin Aynı bilgisayardan birden fazla google hesabına girmenizin banlanmanıza etken olmayacağı anlamınada gelmiyor.Yani Özellikle Aynı bilgisayardan daha önce ban yemiş bir kullanıcının yine aynı bilgisayardan 2.ci bir hesap kontrol etmesi googlenin size ulaşması açısından bir etkendir.

Örneğin yaşadığım bir olaydan bahsedersek.Ad soyad adres hatta telefonu bile farklı olan bir hesaba daha önce ban yemiş bir bilgisayardan giriş yapıp kontrol ettikten 1 gün sonra Googleden gelen mailde ""Bu hesap daha önce banlanmış bir hesapla ilişkilendirilmiştir"" yazmakta.

Bu Yüzden mümkün mertebede Hesaplarınızı

*Pc(Kendi pc nizden 1 adet hesabınızı kontrol ediniz)*Remote(Uzak masaüstü bağlantısı)*Ve internet kafe gibi ortamlara giderek kontrol ediniz.

5)Bu ay kazandığım parayı bu ay sonu alabilirmiyim ?

Cevap )Kesinlikle Hayır.Bu maddeyi özellikle koydum çünkü bende zamanında ilk başladığım zamanlarda bu hataya düşmüştüm.

Googlede Örneğin 1 Kasım ile 30 Kasım Arasında Kazandığınız Ödemeyi Aralıkta alırsınız yani bir sonraki ay.

6)Pin Kodu nedir ne zaman gelir ne işe yarar ?

Cevap)Pin kodu googlenin uyguladığı bir çeşit güvenlik sistemidir.Adresinize gelir Buda Yaklaşık olarak 2 hafta ile 40 gün arasında değişen bir sürede ulaşır.

Pin Kodunun İlk Gönderilme Tarihi Hesap Bakiyenizin 50 doların üstüne çıkması sonucu olur.Her 2 haftada bir yeni bir pin kodu talebinde Bulunabilirsiniz.

7)Google Adsenseye en hızlı başvuru şekli nedir ?

Cevap)Blogger.com"dan başvurmak sizin google adsense hesabınızın en hızlı şekilde (Maksimum 1 gün içinde) Onaylanıp aktif olmasını sağlayacaktır.

8)Google Adsense Mail Adresimi Değiştirebilirmiyim ?

Cevap)Evet Googlenin Şu Sayfada Detaylı olarak belirttiği işlemleri gerçekleştirdiğiniz sürece bu mümkündür.

9)Google Adsense Ödemeleri Hangi Tarihte yapar ?

Cevap)Kesin olmamakla beraber Her ayın 23"ünde Ödeme İşleme girer.Ve 24"ünde Ödemeler Eft Yapılır.

10)Google Adsense Reklamlarına tıklamaları için kullanıcıları teşfik etsem ne olur ?

Cevap)Googleye göre Kullanıcıyı reklama teşfik etmek Kesinlikle Ban Sebebidir. Google adsense reklamlarının sağına soluna altına üstüne hiçbir şekilde o reklama tıklamayı teşfik edecek örneğin ""Dosya indirmek için yada siteye girmek için tıklayın"" yada sitemize destek vermek için her gün ""1 kez google adsense reklamına tıklayın"" gibisinden.

Ayrıca Google ye göre sadece yazı ile teşfik değil örneğin FULL EKRAN PENCERE AÇIP içine google adsense koymak (daha doğrusu klasik popup pencereye bile adsense koymak) kesinlikle yasak olduğu gibi Bir sayfada Sadece google adsenseyi koymak yani tıklanacak başka herhangi birşeyin bulunmamasıda teşfik sayılır ve google için ban sebebidir.

  Grafik ve Web Tasarım Grubu

Döküman Arama

Başlık :

Kapat